Laurense Roose / Diëtiek
+32 497 81 68 56 laurense.roose@gmail.com Website

Wie ben ik

Ik ben Laurense Roose, erkend diëtiste en klaar om jou te begeleiden naar een gezondere levensstijl!
In 2019 studeerde ik af als bachelor in de voedings- en dieetkunde aan Hogeschool Odisee te Gent. Na mijn stages in Bologna (Italië) en het UZ Gent was ik klaar om als diëtiste aan de slag te gaan. Momenteel sta ik te werk als diëtiste in het Universitair ziekenhuis in Gent. Daar komt voornamelijk mijn kennis rond baby- en kunstvoeding aan bod. Verder volgde ik bijscholingen rond eetstoornissen, obesitas, allergieën en intolleranties, ... Om de puzzel wat completer te maken, zal ik in september starten met de post graduaat in de nefrologische diëtiek.

Wat doe ik?

Samen met jou gaan we op zoek naar een gezond en evenwichtig eetpatroon. Dit doen we aan de hand van individueel, wetenschappelijk en op maat gemaakt voedingsadvies dat aansluit bij uw persoonlijke noden, behoeften en verlangen. Geen restrictieve kant-en-klare diëten maar stap voor stap met positieve kleine aanpassingen naar een gezonde levensstijl.

Waarvoor kan u bij mij terecht?

Voor al uw voedingsvragen, groot of klein:

 • Gezonde voeding
 • Overgewicht of obesitas
 • Ondergewicht
 • Hart- en vaatvriendelijke voeding (te hoge bloeddruk, cholesterol)
 • Maag- en darmproblematiek
 • Voeding tijdens en na de zwangerschap
 • Allergieën en intoleranties
 • Kauw- en slikproblematiek
 • Voeding bij osteoporose
 • Body screening
 • Vegetarische en veganistische voeding

Werkwijze

eerste consultatie (± 60 min)

Tijdens de eerste consultatie maken we eerst en vooral kennis met elkaar. Ik ga jouw voedingsgewoontes en eetpatroon na, om zo uw levensstijl in kaart te brengen. Een lichaamsanalyse zal uitgevoerd worden (gewicht, lengte, middelomtrek, vetpercentage, spiermassa, vochtbalans,...) om een beter beeld te krijgen van jouw lichaamssamenstelling.
Eventueel krijg je ook een eetdagboekje mee naar huis, wat helpt bij het opstellen van uw op maat gemaakt behandelplan.
Verder stellen we ook uw persoonlijke doelen op en krijgt u de eerste adviezen.
Tijdens deze consulatie beantwoord ik graag uw eerste voedingsvragen en geef ik enkele tips mee.

tweede en derde consultatie (± 45min)

Tijdens het tweede en derde consult bespreken en evalueren we het voedingsdagboek. We bekijken samen welke aanpassingen er kunnen gebeuren en hoe we die aanpassingen kunnen integreren in uw levensstijl. We gaan op zoek naar jouw valkuilen en hoe we die kunnen aanpakken. Op deze manier wordt het behandelplan haalbaar op lange termijn. Verder stellen we eventueel een voedingsschema op dat jou de eerste weken op weg helpt. Ik leer je etiketten van voedingsmiddelen lezen en interpreteren zodat jij zelf de juiste keuzes kan maken. Alsook tijdens dit consult beantwoord ik al jouw voedingsvragen.

opvolgconsultatie (± 30 min)

Tijdens de opvolgconsultatie blijven we evalueren en reflecteren. Er wordt telkens een lichaamsanalyse uitgevoerd om jouw evolutie vast te leggen. We bekijken hoe jij de aanpassingen uit voorgaande consultaties toepast in het dagelijks leven en hoe je omgaat met jouw valkuilen. We zoeken samen naar oplossingen die het beste passen bij jouw levensstijl. Ter ondersteuning blijf ik tips, recepten, ideetjes, trucjes, ... meegeven.

Tarieven

Eerste consultatie (60 min): €60
Tweede en derde consultatie (45 min): €45
Opvolgconsultaties (20 – 30 min): €30
Gedeeltelijke tussenkomst via de mutualiteit is mogelijk. Raadpleeg hiervoor de site van uw mutualiteit.